1 Ağustos 2015 Cumartesi

Minik bir kaçışın inanılmaz ferahlığı

Ben İstanbul'da yaşamaya korkanlar ve kalabalığı görünce evine geri dönmek isteyenler kulübündenim ama bu kulübe üye olmanın güzel yanı sadece gezmek için gittiğin için orda yaşayanlardan çok keşif yapmak oluyor sanırım. :')
Son gittiğimde Kuzguncuk gezisi yaptım ve ne kadar huzurlu bir yermiş dedim. Orda yaşayanlar şanslı olmalı, mimari dokusu genel hatları ile 18 yy sonları cumbalı Osmanlı evleri ile oluşmuş. Eski konakların ev sahipliği yaptığı semtte çoğunlukla dizi çekimleri yapılmaktaymış. Eski ismi Kosinitza olan Kuzguncuk farklı kültür mozayiklerinin oluşturduğu bir yelpaze gibi. Cami ve kiliseler yan yana, farklı din, ırk ve kültürel kökene mensup insanlar yakınlık ve samimiyet içerisinde yaşıyor. Eskiden balıkçı köyü imiş. Gezmek için çok güzel sinagoglar, ermeni kiliseleri ve köşkler var. Sizleri de gezdirmiş olmak için bir iki tane fotoğraf koyuyorum güzel bir makinem olmadığı için cep telefonu ile çekilmiş fotoğraflar ile idare edin artık, mühim olan niyet :')
Fotoğraflar arasında yer alan Kuzguncuk Bostanı, yerel halkın belediye müdahelesine tepkisi üzerine çocukların açılışını yaptığı ve ektiği bir bostana dönüşmüş. Bence harika bir fikir olmuş, toplumsal bilinç ve bunun meyveleri insanda huzur yaratıyor. 







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder